Svečiavosi Erasmus+ dalyviai

Vasaris mokykloje prasidėjo Erasmus+ mokyklų mainų partnerystės (KA229) projekto „Utilizing the computers as a tool in studying - own knowledge acquiring“ svečių iš Turkijos, Graikijos ir Bulgarijos viešnage (2020 02 02 – 2020 02 08).

Projekto tikslas – įtraukti skaitmenines technologijas į literatūros, matematikos, tikybos pamokas, pristatyti jas projekto partnerėms. Kitas tikslas – tarpkultūrinės komunikacinės kompetencijos tobulinimas, dalinantis skirtingų kultūrų tradicijomis ir papročiais. Šio projekto koordinatorė – mūsų mokykla, todėl šis susitikimas – pirmasis, pažintinis. Projekto darbo ir įgyvendinimo grupė: Gerda Juodiškienė, Agnė Zlatkauskienė, Edita Brazauskienė, Ana Gaidamavičienė, Kristina Žilienė

Savaitė buvo labai darbinga. Vizito metu svečiai stebėjo mokinių-mokytojų vedamas pamokas, naudojant skaitmenines technologijas. Po kiekvienos stebėtos pamokos aptartas pasiektas rezultatas. Visa projekto darbo grupė intensyviai dirbo: vedė seminarus, planavo veiklas šalims partnerėms. Buvo aptarti artėjantys vizitai, paskirstytos veiklos kurias reikia įgyvendinti iki projekto pabaigos 2021 m. birželį. Paįvairinti kasdienybę pakviestas  KTU dėstytojas G. Cibulskis, kuris pristatė skaitmenines aplinkas ir virtualias mokymosi platformas.

Projekte labai svarbu bendradarbiavimas ir partnerių tradicijų pažinimas, todėl į projekto veiklas buvo įtrauktos pažintinės ekskursijos po Lietuvą: gimnazijos moksleiviai supažindino svečius su Kauno miestu: pėsčiomis pravedė ekskursiją nuo pilies iki Įgulos bažnyčios pasakodami apie pagrindines miesto įžymybes; su sostine supažindino charizmatiška gidė, kurios dėka atgijo senosios Vilniaus miesto gatvės, o  Katedros požemiuose – didikų likimai;  Trakų pilyje svečiai atrado sąsajų su savo šalies tradicijomis, didelio susidomėjimo sulaukė edukacija „Pasigaminkime kibinus patys“;  pakeliui į Druskininkus svečiai ieškojo ramybės Merkinės piramidėje, apžvalgos bokšte ir piliakalnyje grožėjosi natūralia Dzūkijos gamta, o Liškiavoje – vienuolyno ir bažnyčios architektūriniu ansambliu.

Nepaisant to, kad savaitė buvo labai intensyvi, projekto dalyviai ir organizatoriai gali pasidžiaugti sėkmingu projekto startu ir pirmaisiais pasiekimais. Nekantriai laukiamas kitas susitikimas Bulgarijoje 2020 m. spalį.

  • Hits: 4799

KAUNO ARKIVYSKUPIJA

eTwinning - tai bendruomenė Europos mokykloms

PARAPIJA

Kauno Technologijos Universitetas